Artesa de Segre
Rebost del Montsec
Home » » Jove de 16 anys fa tremolar la indústria farmacèutica

Jove de 16 anys fa tremolar la indústria farmacèutica

Written By ÀgilServis on dilluns, 2 de novembre del 2015 | de novembre 02, 2015

Jove de 16 anys fa tremolar la indústria farmacèutica
Un noi de 16 anys va inventar un sensor que detecta el càncer en 5 minuts i en etapes primerenques. Jack Andraka va perdre a un ésser estimat als 13 anys per càncer de pàncrees. Es va posar a investigar i va descobrir el sensor, que costa 3 centaus de dòlar.Els laboratoris es van negar a donar-li suport perquè fa caure la milionària indústria del càncer. Una universitat avalarà el seu descobriment.

Jack Andraka: per a molts l'esperança.

Per als laboratoris, la fi d'un negoci. Amb tan sols 16 anys, un estudiant nord-americà de secundària va inventar un sensor per detectar el càncer en tan sols cinc minuts.

El descobriment pot canviar la vida de moltíssimes persones, però també és una amenaça per a la indústria farmacèutica, que recapta milions per aquesta dolorosa malaltia.
Tot va començar amb la pèrdua d'un ésser estimat quan Jack Andraka tenia 13 anys. Li van dir que el càncer de pàncrees es detecta quan ja no es pot tractar, el que el va empènyer a investigar sobre el càncer a través d'eines senzilles a Internet.
I tres anys després, va descobrir una manera "ràpida, simple i efectiva" de detectar aquesta malaltia mortal, que gràcies a aquest invent, podrà neutralitzar-se. Amb informació que va obtenir de Google i Wikipedia, Jack va estudiar les 8 mil proteïnes que es troben a la sang, fins entendre que una d'elles, la mesotelina, es dispara en etapes primerenques, en les persones que emmalalteixen de càncer de pàncrees.
"Detecta una de les milers de proteïnes (la mesotelina) que hi ha a la sang dels malalts de càncer. La mecànica va ser utilitzar anticossos i "entretejerlos" en una xarxa de nanotubs de carboni, de manera que s'obté un marcador que únicament reacciona davant aquesta proteïna "va explicar al presentar-se al Festival de les Ments Brillants.
L'invent és un sensor de paper, que costa 3 centaus, i que és capaç de detectar en cinc minuts tres tipus de càncer: el de pàncrees, el d'ovari i el de pulmó.
Però el més sorprenent de tot és que ha estat 26 mil vegades més barat sent 168 vegades més ràpid. A més, aquest mètode és 400 vegades més sensible que els actuals i no és invasiu.
Però el seu millor punt a favor és que "es pot detectar el càncer en les etapes més primerenques, quan algú té gairebé 100 per cent de probabilitats de sobreviure, i fins al moment és més de 90 per cent exacte per detectar el càncer "va dir. "I serà el mateix per càncer ovari i de pulmó" afegia "i canviant l'anticòs, aquest mateix invent pot utilitzar una proteïna diferent per detectar Alzheimer, altres formes de càncer o VIH".
Però no va ser gens fàcil d'aconseguir. De 200 sol·licituds que va enviar a laboratoris, tots es van negar a continuar amb les seves investigacions, excepte un. Finalment va aconseguir que la Universitat Johns Hopkins ajudarà al seu desenvolupament.
És un descobriment que podria afectar la milionària indústria del càncer.
El seu invent està en etapa de tramitació de patents, cosa que pot demorar diversos anys, però el dia que s'aprovi pot resultar tota una revolució per a la ciència mèdica.
A més, durant la conferència, el jove va apuntar que la ciència no hauria de ser un luxe, i que hauria de ser un dret humà fonamental, "el dret d'accés a la informació ha de ser de tots, no només dels que poden pagar" va afirmar.
Un descobriment que l'ha portat a guanyar el premi Gordon I. Moore de la Fira Internacional de Ciència i Enginyeria d'Intel i el Premi Smithsonian a l'Enginy Nord-americana i és l'orador més jove de la Reial Societat de Medicina a Estats Units. Sens dubte més que merescut.
Més informació a: http://despiertavivimosenunamentira.com/joven-de-16-anos-hace-temblar-a-la-industria-farmaceutica/
SHARE

About ÀgilServis