«Us esteu equivocant amb les mascaretes»,
adverteix el major expert en coronavirus de el món.
adverteix el major expert en coronavirus de el món.
George Gao, director general dels Centres de Control i Prevenció de Malalties de la Xina, demana que s'obligui a l'ús de la Epis per sortir al carrer.
George Gao, director general dels Centres de Control i Prevenció de Malalties de la Xina, demana que s'obligui a l'ús de la Epis per sortir al carrer.
«Així és com jo joc. No has de jugar com jo, però llavors no hauríeu guanyat ». És el missatge que gairebé 25 anys després Michael Jordan ha manat als seus excompanys dels Bulls, crítics amb les seves caràcter exigent i fins i tot poc cortès. Si fa no fa és el que el doctor George Gao acaba de dir-li a Espanya , a tot el continent Europeu i als Estats Units.
El director general dels Centres de Control i Prevenció de Malalties de la Xina, el Fernando Simó de el gegant asiàtic, és un dels més grans experts en Coronavirus de l'món, el major potser, i no entén el que es fa en el mal anomenat hemisferi occidental . «Les màscares han de ser obligatòries per a sortir al carrer», insisteix. «És un error. No usar-la és un dels grans errors que estan cometent Europa i els Estats Units en la seva lluita contra el Covid-19 », explica en una entrevista a la revista Science.
Gao, que també és doctor per la Universitat d'Oxford i es va formar a Harvard, assumeix que l'ús de màscares és vital per frenar el contagi . No només això, sinó que aquest sistema de protecció s'ha de completar amb la suspensió de reunions públiques, confinar les ciutats i sobretot aïllar els casos confirmats posant-los en quarantena . Amb això, la possibilitat de frenar el coronavirus augmenta.
Gao és contundent: «Aquest virus es transmet per gotetes i per contacte proper. Per això has de portar una màscara, perquè quan parles sempre surten gotes de la teva boca. Molta gent té infeccions asimptomàtiques o presimptomàtiques. Si porten màscares, poden evitar que les gotes carregades de virus escapin i infectin a altres » . En aquest sentit, no comprèn com a Europa i Estats Units hi ha una part de la població que no les utilitza.
A més, l'expert també ha dubte que a l'estiu el virus pugui ser menys agressiu. Perquè si es tracta que la temperatura pugui minvar la capacitat de contagi de l'Covid-19, Gao sospita que no té per què ser així. «Sembla que és molt resistent en algunes superfícies, i que podria sobreviure en molts mitjans», sentencia.